Caută

Curs Admitere INM & Magistratură / Avocatură 2024.
Curs Pregătire Interviu.
Evaluare Psihologică Acreditată.

Informații suplimentare: 0756065296

REDUCERE PÂNĂ LA DATA DE 22 APRILIE 2024

Primul Curs de Pregătire pentru Admitere INM/Magistratură lansat în România în 2011

Grile actualizate

 Pentru fiecare sesiune de curs, grilele utilizate în pregătirea candidaților sunt actualizate conform legislației în vigoare

Studii de caz

Lectorii magistrați selecționează spețe și studii de caz din practica judiciară pentru a facilita înțelegerea cazurilor analizate

Lectori experimentați

Echipa de lectori este formată din profesioniști cu vastă experiență practică dobândită de-a lungul carierei: judecători, procurori, psihologi

Experiență și Rezultate

Primul curs de pregătire pentru Admitere INM/Magistratură, lansat în România în anul 2011
Concept unic privind organizarea strategică a întregului proces de învățare
Lectori magistrați experimentați în pregătirea candidaților la concursul organizat de INM (aceeasi echipă din 2011)
Prețuri accesibile grație paletei largi de cursuri care ne permite să practicăm prețuri rezonabile, menținând calitatea la cele mai înalte standarde.

Obiectivele de Pregătire​

Familiarizarea cu tematica de concurs și cu cerințele INM
Planificarea corectă a timpului rămas până la concursul de admitere
Pregătirea tematică și aprofundarea prin aplicații practice
Organizarea materiei pe capitole, cu planificare de studiu săptămânală
Dezvoltarea raționamentului juridic, cerut la noua probă de concurs
Înțelegerea modului în care trebuie abordată grila de concurs
Estimarea corectă a efortului individual necesar pregătirii
Feedback permanent și suport informațional

Cine participă la curs?

Cursul se adresează studenților și absolvenților de studii juridice care doresc să urmeze o pregătire specializată în vederea participării la concursurile organizate de INM. La curs participă:

Ce obțineți de la acest curs?

Sprijin profesionist și consistent pe toată perioada de pregătire

Cursul Admitere INM/Magistratură și Avocatură este un curs complet și complex de pregătire a candidaților la concursurile organizate de INM, pentru accesul în profesia de magistrat și avocat.

Cursul vizează pregătirea teoretică și practică  și are următoarele obiective: analiza tehnicilor de întocmire și de soluționare a grilelor, organizarea materiei obligatorii de concurs pe obiective tematice, învățarea activă și interactivă cu parcurgerea integrală a materiei de studiu pe perioada cursului, analiza spețelor teoretice, dozarea eforturilor personale prin organizarea timpului de pregătire, menținerea nivelului optim de motivare, resetarea stilului de învățare.

Cursul de Pregătire pentru Admitere INM/ Magistratură și Avocatură este organizat, an de an, fără întrerupere, încă din anul 2011. 

Cursul urmărește un concept unic de pregătire, bazat pe organizarea strategică a procedului de învățare, concept aplicat și la nivel internațional în procesele de pregătire a candidaților la magistratură.

Cursul acoperă toate probele de concurs INM/Magistratură: Probă Juridică (grilă + scris), Probă Psihologică, Probă Interviu, Modul de Dicție. 

 

Pregătirea este intensivă, iar tehnica de lucru implică dezbateri și aplicații din practica judiciară.

 

Cursul este actualizat permanent conform regulamentelor de organizare a concursurilor de intrare în magistratură – Hotărârea nr 91/ 21.05.2019, Secțiunea a III-a – Desfășurarea concursului, art. 15, prin care a fost introdusă proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice, teoretice și practice, susținută la drept civil și drept procesual civil, respectiv la drept penal și drept procesual penal.

La curs participă juriști, avocați, grefieri sau studenți în drept.

Context: În acest moment, în instanțele și parchetele din România există un deficit de magistrați fără precedent. Situația a fost determinată de ieșirea la pensie a unui număr mare de magistrați, în contextul schimbărilor legislative care se preconizează. Având in vedere această realitate, accesul direct în magistratură sau în INM poate fi o oportunitate de carieră pentru parcursul dumneavoastră profesional. 

Cursul de pregătire pentru admitere în Magistratură și INM / Avocatură oferă un program complet și intensiv de pregătire pentru toate probele de concurs, prin:  înțelegerea și soluționarea grilelor, pregătirea pentru proba de sinteză,  argumentația și logica juridică, exemple din practica judiciară, tehnici de învățare, sistematizare, înțelegere și asimilare a materiei, managementul timpului, gestionarea emoțiilor, tehnici pentru consolidarea încrederii în sine, rezolvarea spețelor de etică, prezentarea în fața comisiei, simulare și feedback pentru proba de interviu, evaluare psihologică privind potrivirea vocațională pe profilul magistratului, discuții cu feedback asupra evaluarii psihologice, primirea unui raport complet de evaluare, pregătirea aspectelor legate de limbajul verbal și non verbal, în vederea susținerii interviului, prin orele de dicție, pregătirea fișei de prezentare și alegerea modelelor în concordanță cu personalitatea candidatului. 

La curs participă: studenți ai facultăților de drept din întreaga tară, consilieri juridici, grefieri, avocați, polițiști și alte categorii de absolvenți ai facultăților de drept. 

În susținerea pregătirii, cursanții primesc materiale sistematizate pe tematici, special concepute de lectorii noștri pentru ajutor în pregătirea susținerii tuturor probelor de concurs și alte materiale ajutătoare în pregătirea dezvoltării competențelor necesare carierei de magistratură. 

Cursanții au alaturi, de la înscriere și până la încherierea perioadei de pregătire, un manager de formare dedicat, pentru sprijin, consiliere și îndrumare. 

Folosim experiența celor 13 ani de activitate fără întrerupere pentru a vă susține în acest parcurs către cariera de magistrat sau avocat. Echipa noastră este formată din lectori magistrați, cadre didactice universitare, psihoterapeuți și consilieri vocaționali pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, toți cu vastă experiență în pregătirea candidaților la INM si Magistratură  Cursul se susține în zilele de weekend, în intervalul orar afișat pe site. /3

Tematica Generală a Cursului de Pregătire pentru INM/Magistratură/Avocatură

Drept civil

Drept penal

Drept Procesual Civil

Drept Procesual Penal

Curs 100% practic, 100% interactiv

Cursul Admitere INM/Magistratură este un curs complet și complex de pregătire pentru accesul în profesia de magistrat. Cursul vizează pregătirea teoretică și practică a candidaților care se pregătesc pentru concursurile de admitere. La curs participă juriști, avocați, grefieri sau studenți în drept.

Obiectivele cursului sunt: analiza tehnicilor de întocmire și de soluționare a grilelor, organizarea materiei obligatorii de concurs pe obiective tematice, învățarea activă și interactivă cu parcurgerea integrală a materiei de studiu pe perioada cursului, analiza spețelor teoretice, dozarea eforturilor personale prin organizarea timpului de pregătire, menținerea nivelului optim de motivare, resetarea stilului de învățare.

Lectori Magistrați cu Experiență din practica judiciară

Drept Penal. Drept Procesual Penal
Conf. Univ. Dr. Emilian Stănișor

 • Magistrat – procuror de carieră;
 • Formator al Institutului Național al Magistraturii;
 • Lector cunoscut în domeniul pregătirii magistraților;
 • Specialist în dreptul penal, drept procesual penal, criminologie și penologie;
 • Expert al Consiliului Europei și autor de studii de specialitate;
 • Doctor în drept și are o experiență de peste 20 de ani în învățământul universitar;
 • Conferențiar la Universitatea din București.

Proba de Interviu și Evaluare Psihologică
Psiholog Livia Mohîrță

 • Psiholog, psihoterapeut, trainer de optimizare și dezvoltare personală și organizațională, cu studii masterale internaționale în Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială Unificatoare (PEU) și Dezvoltare Personală (Universitatea București);
 • Deține o vastă experiență în pregătirea candidaților la probe psihologice pentru admiterea la instituții publice și europene
 • Are pregătire în formare NLP Practitioner – IANLP și experiență în educația non-formală a copiilor, adolescenților;
 • Cercetator DICE (proiect international Comenius) și în consiliere și diagnoza organizațională – studii aprofundate MBA Open University Londra.
 •  Consilier vocațional acreditat. 

Drept Civil. Drept Procesual Civil
Lector Univ. Dumitru Văduva

 • Lector la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Juridice, Universitatea din Piteşti, cu o vechime de 20 ani
 • Judecător la Curtea de Apel București
 • Competențe în calitate de judecător: domeniul penal (timp de multi ani a soluționat cauzele penale cu arestați și a coordonat Biroul de executări penale al instanței), drept administrativ și drept comercial (ca judecător al secției de drept comercial și de contencios administrativ la Curtea de Apel Piteşti), drept comercial (profesioniștilor), ca judecător la secția a VI-a a Curții de Apel București.
 • Competențe în calitate de cadru universitar: drept civil (în materiile teoria generală a dreptului civil, teoria generală a obligațiilor, contractele speciale, moșteniri), Drept civil, în materia dreptul profesioniștilor (dreptul comercial), Teoria generală a dreptului.

Carmen Ivanov - Lector Dicție

 • Carmen Ivanov este trainer de dicție la PRO TV, doctorand SNSPA în Comunicare și este unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România.
 • A antrenat peste 12.000 de persoane în ultimii 15 ani pe zona de dicție, voice over și public speaking. Carmen Ivanov este trainer acreditat ANC (CNFPA) și a vorbit peste 10.000 de ore în faţa microfonului de radio şi cel puţin 50% din vremea asta a dedicat-o știrilor. Desigur, nu a ratat nici zona de televiziune, unde a fost editor de jurnal la Realitatea TV.
 • În prezent Carmen Ivanov conduce Școala TV pentru copii Dicție.ro, unde susține și cursurile de dicție, radio și prezentare TV.

Mihai Craciun - Lector Dicție

 • În cei aproape 10 ani de carieră, Mihai Crăciun a pregătit peste 5000 de oameni din zona de TV și radio, dar și din domenii precum medicină, educație, magistratură și avocatură
 • Mihai a lucrat în București, la Radio Guerrilla și Radio Gold FM, iar în prezent realizează emisiunea IT Republic la Radio Tananana.
 • De-a lungul anilor, Mihai Crăciun a colaborat pe partea de traininguri cu instituții media precum PRO TV, TVR, Societatea Română de Radiodifuziune, Rock FM, Magic FM sau Kiss FM. Pe lângă cursurile de dicție, Mihai Crăciun susține și traininguri de public speaking și voice-over și prezintă evenimente și lansări de carte.

Dan Baltag - Lector Dicție

 • Dan Baltag este actor și absolvent al cursurilor de la dicție.ro. Este trainer de dicție. Lucrează cu mijloacele necesare pentru a avea o comunicare cât mai eficientă și asertivă.a

Lectori Magistrați, Cursanți Admiși

Curs Admitere INM/Magistratură permite candidaților să acopere materia și să aprofundeze tematica obligatorie.

Pentru noua probă, care înlocuiește proba de verificare a raționamentului logic, în structura cursului a fost introdusă o sesiune specială de pregătire.

Detalii organizatorice

Perioada curs: 8 iunie – 5 august 2024

Interval orar:  8.30- max.17.30

5 ședințe de DICȚIE, joia de la 18:00 – 20:00.

Zilele exacte de desfășurare vor fi afișate curând.

Procedura de înscriere

Prețuri

Evaluare Psihologică Acreditată
Singurul furnizor acreditat la nivel național

Ce Spun Cursanții Noștri:

Contact

Program cu publicul:

Luni – Vineri, 9:00 – 17:30

Formular informații suplimentare

Îți mulțumim pentru interesul acordat programelor noastre de formare! Toate informațiile despre acest curs se regăsesc și în pagină. Dacă nu ai timp să le parcurgi acum, nu-ți fă nicio grijă. Completează formularul de mai jos, iar specialistul nostru de formare te va contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Formular de înscriere rapidă

Îți mulțumim pentru interesul acordat programelor noastre de formare! Toate informațiile despre acest curs se regăsesc și în pagină. Dacă nu ai timp să le parcurgi acum, nu-ți fă nicio grijă. Completează formularul, iar specialistul nostru de formare te va contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți oferi toate informațiile de care ai nevoie.