START Admitere Magistratura 2015

Brasov, Hotel Ramada, 07 noiembrie 2014

Euro Best Team multumeste tuturor celor care au fost prezenti la Seminarul de Admitere in Magistratura, organizat in data de 7 noiembrie 2014, la Hotel Ramada din Brasov. Totodata, ii asigura de implicare si profesionalism in vederea atingerii obiectivelor de pregatire si instruire si pentru anul 2015. In cadrul seminarului de la Brasov, participantii au avut consultari cu fiecare dintre lectorii cursului de pregatire pentru magistratura: Emilian Stanisor, Mircea Dobre, Irimea Nicoleta, Livia si Ionel Mohirta.

 

elana farcas   poza.lectori.2
Sfaturile trainerilor pentru viitorii candidati la Magistratura
        Emilian Stanisor - Proba de verificare a cunostintelor juridice
stanisorDupa o intreaga cariera de magistrat, am transmis si aici mesajul ca profesia de magistrat este una grea, dar aducatoare de satisfactii morale si profesionale. Avand in vedere procesul de selectie exigent si pregatirea complexa, pe mai multe planuri, atat profesionale, cat si personale, cred cu tarie ca aceasta profesie este una nobila dar pe care nu o poate face decat o persoana hotarata. Seminarul de la Brasov a fost un eveniment deosebit pentru intreaga echipa de lectori. Am avut ocazia sa intalnim oameni deosebiti, dornici sa-si construiasca o cariera in magistratura si sa se pregateasca la cel mai inalt nivel.Ca o noutate, in aceasta sesiune psihologii Livia Moharta si Ionel Moharta au introdus in programul de pregatire un modul special de dezvoltare personala necesar pregatirii candidatului, atat pentru sustinerea probei de interviu, cat si pentru cea de rationament logic.

        Livia Mohirta - Proba Interviu 

BU7A1710Pentru sustinerea cu succes a probei de interviu, stapanirea emotiilor nu este suficienta. Comisia nu cauta oameni fara emotii ci oameni autentici cu dorinta de dezvoltare si cu o dorinta reala de a exercita profesia de magistrat. Este foarte bine sa ai emotii, pentru ca emotia este combustibilul unei comunicari credibile in fata evaluatorilor. Mai trebuie o buna autocunoastere si incredere in fortete proprii, iar aceste doua caracteristici pot fi dobandite cu succes prin exercitii, discutii, intrebari si raspunsuri. Pentru acest curs am pregatit aplicatii practice, joc de rol, astfel incat sa ii pot acompania, intr-un cadru profesionist si bine structurat, pe tot candidatii,  pentru dobandirea unor foarte bune abilitati de comunicare, relationare si abordare. Asadar, punem accent pe dezvoltarea personalitatii candidatului, pentru ca INM-ul asta cauta, personalitati, si nu oameni care detin abilitati de disimulare exersate in timp. Am cunoscut o persoana care, din pacate, a obtinut un punctaj excelent la proba juridica, respectiv 96 de puncte, dar a fost respinsa la interviu pe motiv ca s-a blocat si nu a mai reusit sa raspunda. De aceea, evitarea blocajului si depasirea constienta a situatiilor care pot conduce blocaje, reprezinta un interes major in acest curs, atat din partea candidatilor, dar mai ales din partea noastra. 

        Ionel Moharta - Testul grila de verificare a rationamentului logic 

ionel.mohirtaDupa 15 ani de pregatire a cadrelor cu statut special, ma bazez mai putin pe abilitatile native ale unei persoane si mai mult pe mobilizarea constienta si antrenamentul continuu care sunt factori determinanti in procesul de invatare eficienta. Sunt persoane care isi doresc sa devina magistrati, dar se confrunta cu o teama permanenta de esec.

Acest lucru ii saboteaza si le scade randamentul pentru ca nu se pot mobiliza nici pentru concurs, dar nici in alte scopuri. Aceste persoane isi cauta tot timpul motive pentru care sa nu reuseasca si se concentreaza, fara sa-si dea seama, pe factori extrinseci care ii scot in afara traiectorie. Noi le spunem "frane", pe care, in decursul vietii, cu totii le experimentam. Exemple de motive: ceilalti sunt mai pregatiti decat mine, ceilalti sunt mai inteligenti decat mine, ceilalti au facut o facultate mai buna decat mine, ceilalti au resurse materiale mai bune decat mine, ceilalti sunt sprijiniti moral mai bine decat mine, nu am suficient timp, nu am suficienta hotarare, profesorul nu este suficient de bun pentru mine, cartile nu sunt suficient de bine structurate. Nu este nevoie de pastile de memorie, ci este nevoie de o buna organizare a memoriei. Fiecare informatie acumulata trebuie stocata la locul ei, astfel incat, atunci cand ai nevoie de ea, sa stii de unde sa o accesezi. Memorarea este un proces activ, iar informatia nu se asterne in mintea noastra, fara efort si atentie, asemenea fulgilor de nea. Pentru conditiile extrem de riguroase in care se desfasoara concursul, pregatirea eficienta a candidatului presupune antrenament permanent al mintii si o vointa de fier.

 


Fotografii Seminar

 


Mesajele participantilor la seminarul de la Brasov

 


 

  • Am participat la seminarul gratuit de la Brasov oferit de Euro Best Team, unde consider ca am obtinut multe date noi legate de examenul de admitere in INM, mi-a placut atmosfera, dar cel mai important lucru pe care l-am “primit” in dar este faptul ca am reusit sa ma descarc de prejudecati si sa accept ca intotdeauna este bine si benefic, pentru tine insuti, sa intelegi si sa accepti ca nu poti singur sa parcurgi acest drum al pregatirii si ca trebuie sa intinzi mana pentru ajutor atunci cand ti se ofera. A.D 
  • Seminarul Admitere Magistratura a reprezentat un castig pentru pregatirea in vederea acestui dificil examen. Am primit informatii concrete si folositoare despre concursul de admitere in aceasta profesie, vis-à-vis de toate etapele prin care trebuie sa treci pentru ca in final sa reusesti. Sfaturi despre cum sa abordezi examenul de cunostinte juridice, trucuri despre cum sa facem fata cu brio dificilului examen de rationament logic, si sfaturi pentru a nu esua in fata comisiei de la proba interviului. Acesta a fost un pas…mai urmeaza si altii…Multa bafta! L.M 
  • Pentru inceput, prezenta la acest curs a lectorilor formatori a fost edificatoare din punctul de vedere al intelegerii cat mai bune a chestiunilor ce tin de examenul de admitere la INM, ceea ce, consider eu, este foarte importanta. Explicatiile dumnealor m-au determinat sa vad concursul, cariera de magistrat, precum si beneficiile alegerii unui astfel de “drum” cu foarte multa claritate. Varietatea probelor din acest concurs, precum si gradul de dificultate al acestora ar trebui, dupa parerea mea, sa determine orice candidat la un examen viitor de admitere in magistratura sa participle la cursurile Euro Best Team. Succes tuturor! G.M
  • Recomand cu mare caldura participarea la cursurile organizate de care Euro Best Team. Toate informatiile prezentate sunt utile si necesare pentru o buna pregatire profesionala. Mai mult decat atat, m-am imbogatit cu informatii noi si extrem de utile care imi vor fi de mare folos pe viitor, atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Consider ca inscrierea la acest curs este o investite buna pentru viitorul celor interesati de o cariera in Magistratura! I.S.