curs manichiura-pedichiura 8 operator introducere si validare date 1 frizer 5
 
Proiect POSDRU "Implica-te! Reusim Impreuna! (I.R.I)

900 de someri calificati si 110 persoane angajate

 • 900 de persoane calificate in urmatoarele meserii: Agent de securitate, Operator confectioner industrial imbracaminte, Lucrator in comert, Cofetar, Frizer, Manichiurist-Pedichiurist, Operator introducere date, Expert accesare fonduri europene, Inspector resurse umane si Comunicare in limba Engleza
 • 860 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere profesionala si orientare in cariera
 • 833 de certificate de absolvire eliberate de Autoritatea Nationala pentru calificari, recunoscute in Europa
 • 833 de suplimente descriptive cu competentele profesionale obtinute
 • 200 de persoane au beneficiat de servicii de educatie antreprenoriala si asistenta in vederea deschiderii unei afaceri
 • 110 persoane angajate in Bucuresti-Ilfov, Gorj si Olt
 • 35 de firme infiintate pentru beneficiarii proiectului si 35 de dosare de finantare in vederea accesari de fonduri nerambursabile
 • 26 de grupe de cursuri de initiere, specializare si calificare au fost organizate in Bucuresti-Ilfov, Gorj si Olt
 • 5 vizite de studiu in Spania, unde 50 de persoane au beneficiat de bune practici si informari pe domeniile pentru care s-au calificat, la societati si institutii din Barcelona, Madrid si Malaga
 • 1 platforma online de recrutare si plasare a fortei de munca: www.ebtjobs.ro 
 • 1 site de prezentare a proiectului IRI: www.reusimimpreuna.eu

În perioada aprilie 2014 - octombrie 2015, Euro Best Team, in calitate de Solicitant, derulează proiectul "Implică-te! Reuşim împreună! (I.R.I.)", finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acest proiect este implementat in parteneriat cu GC Full Project, Out Media si Instituto De Formación Integral din Madrid.
 
Obiectivul principal al proiectului este reintegrarea pe piaţa muncii a unui număr de 900 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor şi a persoanelor inactive din regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest (judeţele Gorj şi Olt).
 
Prin programele de formare imbinate cu activitati de informare, consiliere, mediere si consultanta antreprenoriala, persoanele din grupul tinta sunt incurajate sa isi dezvolte increderea in aptitudinile individuale, in potentialul de munca pe care il stapanesc, dar si in oportunitatile de pe piata muncii.

curs manichiura-pedichiura 11
Cursurile desfasurate in cadrul proiectului IRI
 
• Cursuri de calificare: Agent de securitate, Operator confectioner industrial imbracaminte, Lucrator in comert, Cofetar, Frizer, Manichiurist-Pedichiurist;
 
•  Cursuri de initiere: Operator introducere date;
 
•  Cursuri de specializare: Expert accesare fonduri europene, Inspector resurse umane si Comunicare in limba Engleza.
In perioada septembrie 2014 - iulie 2015, am calificat 833 de persoane din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest, in cadrul a 26 de cursuri.

In regiunea Bucuresti-Ilfov am instruit 329 de persoane, in urma participarii la cele 10 cursuri organizate, pentru ocupatiile: Expert accesare fonduri structurale, Inspector resurse umane, Operator introducere date, Lucrator in comert, Cofetar, Frizer, Manichiurist-Pedichiurist si Agent de securitate.
frizer 3

confectioner industrial 2
In judetul Olt am calificat 252 de persoane in cadrul celor 9 sesiuni de cursuri pentru ocupatiile de Agent de securitate si Operator confectioner industrial imbracaminte, organizate in localitatile Potcoava, Slatina, Izvoarele, Movileni, Valeni si Scornicesti.
In cadrul acestor cursuri au fost calificate 252 de persoane.
 
In localitatile Targu Jiu, Rovinari si Ticleni din judetul Gorj am organizat 9 sesiuni de cursuri. Cele 252 de persoane participante la aceste cursuri au fost instruite in urmatoarele domenii: Expert accesare fonduri europene, Comunicare in limba engleza, Agent de securitate, Operator confectioner industrial imbracaminte, Cofetar si Lucrator in comert.
cofetar 1
Beneficiile participarii la cursurile din cadrul proiectului IRI
 
• Consiliere si orientare in cariera;
• Sprijin in cautarea unui loc de munca;
• Sprijin in deschiderea si dezvoltarea propriei afaceri;
• Subventie acordata prin programul POSDRU;
Certificate de absolvire eliberare de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscute la nivel national si european;
• Competente profesionale dobandite intr-un mediu profesionist si relaxat.

Descriere Proiect POSDRU - Implica-te! Reusim Impreuna! (I.R.I.)

Proiectul "Implica-te! Reusim impreuna! (I.R.I.)" este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si se deruleaza in perioada aprilie 2014-octombrie 2015. Acesta urmareste reintegrarea pe piata muncii a unui numar de 900 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor si a persoanelor inactive din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest (judetele Gorj si Olt).

Prin programele de formare imbinate cu activitati de informare, consiliere, mediere si consultanta antreprenoriala, persoanele din grupul tinta sunt incurajate sa isi dezvolte increderea in aptitudinile individuale, in potentialul de munca pe care il stapanesc, dar si in oportunitatile de pe piata muncii.

Avand in vedere schimbarea continua din prezent a profesiilor si a cerintelor unui loc de munca, dar si influenta acestui fenomen asupra evolutiei rapide a insecuritatii muncii, prin proiectul "Implica-te! Reusim impreuna! (I.R.I.)" persoanele din grupul tinta beneficiaza de cursuri gratuite in domenii de activitate diverse.
De asemenea, pentru a intensifica rezultatele programelor de formare, proiectul prevede atat o activitate de realizare a unei burse de locuri de munca online, care poate fi accesata la adresa www.ebtjobs.ro, cat si o activitate transnationala, care presupune selectarea a 70 de persoane si formarea lor prin exemplificari din modelul spaniol, in cadrul a 5 vizite de studiu in Spania.

Prin adoptarea unei abordari care are in centru nevoia persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca de a fi active pe piata muncii, dar si a angajatorilor de a dispune de personal calificat si specializat in multiple domenii de activitate, proiectul raspunde obiectivului general al promovarii dezvoltarii durabile stipulate in DCI “cetateni mai bine pregatiti care sa faca fata provocarilor din prezent si din viitor si capabili sa actioneze in mod responsabil pentru generatiile viitoare”.

De aceea, pe langa dezoltarea componentei de formare profesionala proiectul “Implica-te! Reusim impreuna!” creeaza premisele de responsabilizare sociala a cetatenilor, a publicului general.
 
Mai multe detalii despre proiectul nostru gasiti pe www.reusimimpreuna.eu 

semnatura compusa IRI
 
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!"